Kevad!!!

Tundub, et see sinilillevärvi silmadega kevad, kes Kadriorus puude all jalutas, nagu laulusalm teab rääkida, on laevale hüpanud ja siiamaile jõudnud, ehkki sinilillesinistest silmadest pole paraku midagi alles jäänud. Aga noh, kohal ta on. Tähendab see seda, et sinililled siin veel ei õitse (muidugi kui neid siin üldse on) ehkki lumi sulab silmnähtavalt ja päeval on stabiilselt plusskraadid. Päike tõuseb kell 5 ja loojub kell 21 ja täielik kottpimedus saabub ehk alles 11 paiku. Püüan oma magamistoa akent stabiilselt lahti hoida, aga väljast tulevad hääled sunnivad seda ka väikese meelehärmiga sulgema, sest linnud lõugavad nagu segased, siis pererahva kaks kassi on kiimas ja kräunuvad teineteise võidu ja kui need eelmainitud on vakka jäänud või pererahva voodile magama läinud, siis saeb peremees mootorsaega kasepalke ja neid siis hiljem halgudeks raiub. Aga iseenesest on ju tore, et on kevad ja päike ning tühja neist häältest. Hooaeg on läbi! Välismaalasi enam ei liigu ja on päevi, kus mõlemad külastajad sõid restoranis päevasuppi. Enne ja pärast oli vaikus. Mõni suusataja eksib ka vahel ära kui juhtub meie juurde suunduvale rajale eksima, kuid ka neid on viimastel päevadel vähe ja needki allesjäänud on vaid soomlastest suusahullud vanuses alates 70. Tõmbame vaikselt otsi koomale, toorainet enam ei tellita ja kuulsa poronkäristyse võtsime menüüst välja, sest seda vähe keeta pole mõtet ja palju pole enam vaja. Kõige hullemad sellised tööpäevad just ongi kui mitte midagi enam teha pole. Kõik on valmis, ootel, kuid külastajaid pole. Tööd tehes läheb aeg kiiremini ja ka õhtune väsimus on mõnusam kui selline pidev ooteseisundis logelemine. No aga selle eest makstakse ja see on ainus lohutus. Eelmise aasta kohta sain esitada juba Soome maksuametile tuludeklaratsiooni ja 6. augustil laekub juba kenake summa minu pangakontole. Esitamine pole ehk küll õige sõna, sest tegelikult oli see neil juba valmis ja nad andsid mulle lihtsalt teada, et asjad on nüüd niimoodi ja nemad on sellised numbrid kokku arvutanud ja minu asi on sellega leppida või vastuväiteid esitada. No mida ma ikka vastu vaidlen kui Soome riik tahab mulle raha maksta. Lasku aga käia!

Kus ma siis elasin? Siin siis pildid. Kõik oli olemas mis eluks vajalik. Duširuumist ei hakanud pilti tegema aga ka see oli muidugi olemas ja pealegi veel suurem ja ilusam kui pererahval endal allkorrusel.

Voodike ja magamistuba, mille aknast paistsid virmalised.
Magamistoavaade akna poolt ja seinal on näha perepoja loodud taies virmalistest. Kohvrid ei ole veel pakitud.
Kööginurk
Sööginurk
Trepp üles ja alla

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s