Köögis

Töököök

Köök nagu köök ikka ja söök nagu söök ikka, ainult selle vahega, et kõik on laktoosivaba, gluteenivaba, suhkruvaba ja veel saja muu asja vaba. Tundub, et heaoluühiskond tekitab tohutul hulgal allergiaid. Kõigil on mingi allergia. Hiljuti korraldasime pikkujoulu söögilaua Diabeedihaigete Seltsile. Mulle ei öeldud eritingimustest midagi ja pidin tegema piparkoogitaigna. Tainas valmis. Ise rahul. Ja siis tuli küsimus, et kas ma tegin selle taigna ikka suhkruasendajaga? Mida? Muidugi mitte! Selgus, et üheski roas ei tohi olla kübetki suhkrut. Ahah! See taigen lendas sügavkülma ja mina lendasin endamisi kirudes uue taignateo kallale. 

Aga nagu ma juba ka maininud olen, kasutame toorainena peamiselt kohalike metselukate liha. Poro on muidugi peamine ja siis on järgmine populaarsuselt põdra sisefileest piprapihv. Ja tartar. Siinkohal ei saa mainimata jätta, et põdra sisefilee on Eestist pärit. Mingi Pärnu firma Hunt Fish Group Ltd. Vaesed eesti põdrad. Kui palju neid siis peab tapma, üksi meie kasutame nende sisefileesid päevas oma 6 tükki ehk siis 3 põdra jagu. Siis veel poro sisefileed, poro aba, poro praetükk – kõik erinevat viisi valmistet. Karupraad, mida olen korra valmistanud aga mitte ise maitsnud – no ei suutnud! Miski tõrge oli ees. Siis metsis – ilus ja uhke lind, kellel on tumepunane, lausa mustjas liha. Siis lumekanad. Aga neid viimaseid kolme valmistame vaid ettetellimusel. Igapäevamenüüs neid pole – liiga kallis. Ja siis veel siig ja mägihõrnas e paalia. Inari järve rääbiseid on ka. Uhke menüü. Tundlik. Sekund üleküpsetamist ja aidaa! Prügikasti! 

Eelroogade täht on tattipannu. Mis on tatti? Puravik! 

Kliendid. Enamus välismaalased. Hiinlasi käib busside kaupa. Neile on erimenüü – kana või sealiha ja riis! Milline üllatus!  Igav!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s